צריכה גבוהה של שומנים רוויים ו- trans מגבירה את הסיכון לתמותה, כך מצא מחקר שפורסם ב- JAMA Internal Medicine.
החוקרים ניתחו את הרגלי הדיאטה והתמותה בקרב כ- 125,000 גברים ונשים עובדי מערכת הבריאות שהיו ללא תחלואה קרדיווסקולארית, סרטן, וסוכרת בתחילת המחקר. לאורך כ- 30 שנות מעקב, מעל ל- 33,000 נבדקים מתו. צריכה גבוהה של שומנים רוויים – כתחליף לפחמימות – נמצאה קשורה עם עלייה של 8% בסיכון לתמותה. באופן דומה, צריכה מרובה של שומן trans הגבירה את הסיכון לתמותה ב- 13%. מנגד צריכה גבוהה של polyunsaturated fatty acids ו- monounsaturated fatty acids הפחיתה את הסיכון לתמותה ב- 19% ו- 11%, בהתאמה.
יתר על כן, החלפת 5% מהקלוריות המתקבלות משומנים רוויים בקלוריות מ- polyunsaturated fatty acids ו- monounsaturated fatty acids הפחיתה את הסיכון לתמותה ב- 27% ו- 13%, בהתאמה.