מחקר חדש, המתפרסם בכתב העת PLOS One, מצא כי רמות נמוכות של זרחן בדם קשורות לסיכון מוגבר לאוטם לבבי ולמחלת לב כלילית.
החוקרים בדקו רמות זרחן בלמעלה מ-100.000 איש במרווחי זמן של 5 ו-9 שנים ואת השפעתן על בריאות הלב.
זרחן הינו מינרל בעל תפקיד חיוני המאפשר לכדורית הדם האדומה לספק חמצן לרקמות. כמו כן, נמצא במאכלים עתירי חלבון, כמו בשר, עוף ודגים.
במחקרים הקודמים נמצא כי רמה גבוהה של זרחן פוגעת בלב.
החוקרים מצאו כי אנשים בעלי רמה נמוכה של זרחן )פחות מ- 0.75 mmol/L) בדם היו בסיכון דומה לפתח בעיות כליליות, כמו אנשים בעלי רמות מוגברות של זרחן (מעל 1.5 mmol/L), ואילו אנשים בעלי רמה בינונית של זרחן בדם (1-1.25 mmol/L) נהנו מסיכון מופחת משמעותית למחלת לב כלילית.