כוס וחצי של ירקות עליים עשויה להפחית באופן משמעותי את הסיכון לתחלואה בטרשת עורקים, כך מגלה מחקר חדש שנערך באוסטרליה, שם תחלואה קרדיווסקולארית גורמת למקרה מוות כל 12 דקות.
על פי ממצאי המחקר, נשים שצרכו 30% יותר מהמומלץ בקווים המנחים האוסטרליים של ירקות עליים העשירים בוויטמין K1, אף הדגימו סיכון מופחת בטווח הארוך לתחלואה בטרשת עורקים. בדיקות של כלי הדם בצוואר הדגימו כי הללו, שצרכו כמויות גדולות יותר של ויטמין K1, הראו גם פחות התעבות של כלי הדם הללו, המהווה סמן לטרשת עורקים.
“המחקר מספק ראיית מפתח, התומכת בעידוד הצריכה של ירקות עליים עתירים בוויטמין K1”, כך סיכמו עורכי המחקר