חוקרים מצאו כי נשים, שצרכו כמויות גדולות של מזון אולטרה מעובד, הדגימו שינויים בתהליך המתילציה של החומר התורשתי, ממצאים המעידים על שינויים ביולוגיים מוקדמים, העשויים להסביר כיצד הדיאטה מותירה חותם מולקולרי על בריאותנו.
המחקר, שפורסם בכתב העת “חומרי תזונה”, בחן כיצד צריכת מזונות אולטרה מעובדים משפיעה על הרגולצייה האפיגנטית, ובאופן ספציפי על תאי הדם הלבנים בקרב נשים, באמצעות תהליך המתילציה של ה-DNA.
החוקרים מצאו כי נשים, שצרכו יותר מזון אולטרה מעובד, הדגימו שינויים בתהליכי מתילציה ב-80 אזורים, וזאת בהשוואה לנשים, שצרכו פחות מזונות שכאלו. במרבית המקרים פעילות המתילציה הופחתה. היות שתהליך זה קריטי לתפקודים ביולוגיים רבים, הממצאים מעידים על קשר אפיגנטי פוטנציאלי בין צריכת מזונות אולטרה מעובדים ובין הבריאות הכללית, וזאת למרות שלא ניתן להצביע באופן ישיר על קשר של סיבה ותוצאה.




