מחקר חדש שנערך ביפן מצא כי אכילת גבינה, פעם בשבוע לפחות, מפחיתה את הסיכון להתפתחות דמנציה.
המחקר, שפורסם בכתב העת “חומרי תזונה”, כלל כמעט 8000 נבדקים בני 65 ומעלה, אחריהם נערך מעקב למשך כ-3 שנים. כמחצית מהמשתתפים צרכו גבינה פעם בשבוע לפחות, והמחצית השנייה כמעט ונמנעה מצריכת גבינה.
לאורך תקופת המעקב נמצא כי 3.4% מצרכני הגבינה פיתחו דמנציה, זאת בהשוואה ל-4.45% מהנבדקים שנמנעו מצריכת גבינה, נתון המתורגם ל-10 מקרים פחות של דמנציה פר אלף איש.
ניתוחים סטטיסטיים נוספים גילו כי צריכת גבינה מפחיתה את הסיכון לדמנציה ב-24%, כאשר בממוצע, צרכני גבינה הדגימו 7 ימים נוספים ללא דמנציה לאורך תקופת המעקב.





