חוקרים גילו כי גברים צעירים, שאכלו יוגורט יווני לאחר פעילות גופנית, הדגימו רמות נמוכות יותר של דלקת בהשוואה לגברים שאכלו פחמימות, ממצא המדגיש את ההשפעה של מוצרי חלב מותססים על תהליכי הריפוי.
פעילות גופנית מפחיתה דלקת, בעיקר בטווח הקצר, שבוע לאחר הפעילות וחזרה לרמות הבסיס לאחר 12 שבועות. הצריכה של יוגורט יווני הגדילה את היתרונות הללו באמצעות הפחתת סמני דלקת מובהקים ומניעת העלייה ברמות של סמנים אחרים.
יש להדגיש את מגבלות המחקר, ובהן היעדר היכולת להבדיל בין קבוצת המחקר, שצרכה יוגורט יווני וקבוצת הביקורת, שצרכה פודינג פחמימתי. יתר על כן, קשה להכליל את ממצאי המחקר על אוכלוסיות אחרות, כאשר הנבדקים במחקר הנוכחי היו צעירים, בריאים ובעלי מסת גוף רזה.




