סיכונים חבויים גלויים לעין: מחקר חדש מצא כי ילדים עם אוטיזם עשויים לסבול ממחסור חמור בוויטמינים, ממצאים המדגישים את הצורך בניטור תזונתי שגרתי. מאמר הסקירה, שפורסם בכתב העת “חומרי תזונה”, ונערך בארה”ב, בחן מחסור בחומרי תזונה חיוניים בקרב ילדים עם הפרעות על הספקטרום האוטיסטי.
זוהו 44 מקרים, שנידונו ב-27 מחקרים, ונמצא כי מחסור בוויטמינים A, B, ו-D, כמו גם בברזל וסידן, היה נפוץ ביותר. מחסור בוויטמין E, אבץ ויוד (2.4% מהמקרים) היה אחראי למקרים מעטים יחסית, אף על פי שמחסור זה נצפה פעמים רבות יחד עם חוסרים נוספים.
הפרעות על הספקטרום האוטיסטי מאופיינות באתגרים חברתיים והתנהגותיים, כולל רגישות מוגברת למזונות. 89% מהילדים עם הפרעות על הספקטרום האוטיסטי הינם בעלי דיאטה מוגבלת, כאשר הם נוטים לדחות קבוצות מזון מסוימות, בעיקר ירקות ופירות, בעודם מעדיפים מזונות מעובדים ועתירי קלוריות.