דיאטה צמחונית מפחיתה את הסיכון לשבץ, אלו ממצאיו של מחקר תצפית שנערך בטייוואן ופורסם בכתב העת Neurology.
במחקר נכללו 13,000 מבוגרים משני קוהורטים, כולם מילאו שאלוני דיאטה בתחילת המעקב. שיעור היארעות השבץ היה נמוך יותר בקרב צמחונים בהשוואה ללא צמחונים (קוהורט ראשון: 1.16 מול 1.99 פר 1000 שנות אדם, קוהורט שני: 0.95 מול 1.88 פר 1000 שנות אדם). הסיכון היה נמוך יותר בקרב צמחונים גם לאחר תקנון למשתנים מתערבים.
החוקרים ציינו כי ריכוז ה- LDL cholesterol הממוצע היה נמוך ב- 11% בקרב צמחונים, נתון העשוי לתרום לירידה בסיכון לשבץ.