ה- FDA וה- CDC מנטרים באופן שגרתי את בטיחותם של כל החיסונים בהם נעשה שימוש בארה"ב באמצעות מספר מערכות מעקב ובהן Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS). VAERS אוספת ומנתחת דיווחים על תופעות לוואי המתרחשות לאחר החיסון.
ה- FDA וה- CDC זיהו לאחרונה עלייה במספר הדיווחים ל- VAERS על פרכוסים הקשורים בחום גבוה (febrile seizures) שהתרחשו בעקבות חיסון ב- Fluzone (חיסון משולש לא פעיל נגד נגיף האינפלואנזה המיוצר על ידי Sanofi Pasteur, Inc). Fluzone הינו החיסון היחיד נגד נגיף האינפלואנזה המומלץ עבור עונת השפעת של 2010-2011 לחיסון תינוקות וילדים בגיל 6-23 חודשים. האירועים נצפו לראשונה בילדים מתחת לגיל שנתיים.
המידע מה- VAERS הינו ראשוני ומשמש כאינדיקציה לכך שישנו צורך בחקירת הנושא. בחינה נוספת שמטרתה להעריך האם ישנו קשר בין החיסון נגד הנגיף ובין פרכוסים הקשורים בחום גבוה, או האם מעורבים בהיארעות גורמים נוספים תחל בקרוב. ה- FDA וה- CDC לא הבחינו בכל עליה במספר הדיווחים ל- VAERS על פרכוסים הקשורים בחום גבוה בקרב ילדים מעל לגיל שנתיים בעקבות החיסון ובכל עליה דומה בעקבות החיסון בנגיף חי מוחלש (FluMist, חיסון בספריי הניתן דרך האף). בכל המקרים שדווחו, הילדים החלימו לחלוטין ולא הציגו כל השפעה לטווח הארוך.
ההמלצות לחיסון ילדים לא השתנו.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine