דיאטה הדוקה עשויה לסייע בהפחתת התסמינים המופיעים בקרב ילדים עם הפרעות קשב וריכוז (attention-deficit hyperactivity disorder), כך עולה ממחקר שפורסם בכתב העת Lancet.
מחברי המחקר ששיערו כי ADHD נובעת למעשה מתחושתיות יתר (hypersensitivity disorder) חילקו אקראית 100 ילדים עם ADHD בגילאים 4-8 שנים לקבוצת דיאטה ולקבוצת ביקורת. קבוצת המחקר אכלה דיאטה מוגבלת קלורית בהתאמה אישית שכללה אורז, בשר, ירקות, אגסים, מים, תפוחי אדמה, פירות וחיטה. לאחר 5 שבועות, 64% מהילדים בקבוצת המחקר הציגו שיפור קליני של 40% לפחות בדירוג ה- ADHD.
30 ילדים שהציגו שיפור קליני השתתפו בשלב נוסף במחקר במסגרתו אכלו שלושה מזונות המעלים את ריכוז ה- IgG או שלושה מזונות המורידים את ריכוז ה- IgG שלהם (בהתבסס על בדיקות דם אישיות). הילדים הוחזרו לדיאטה הקודמת שלהם למשך שבועיים טרם עברו לקבוצת ה- IgG השנייה.
מרבית הילדים (63%) חוו חזרה של תסמיני ה- ADHD במהלך שלב זה של המחקר, ללא קשר לצריכת מזונות המעלים או מורידים את ריכוז ה- IgG.
בתגובה נמסר כי התוצאות מספקות ראיות נגד השימוש ברמות ה- IgG בדם (פרקטיקה נפוצה ברפואה המשלימה) על מנת לקבוע אילו מזונות מהווים טריגר ל- ADHD. ילדים עם ADHD עשויים להפיק תועלת מדיאטה הדוקה למשך שבועיים עד חמישה שבועות שלאחריה יוחזר סוג מזון אחד לתפריט מדי שבוע.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine