Advanced glycation end products או AGEs, הנפוצים בדיאטה המערבית, מדכאים את רמות ה- sirtuin, גורם מפתח בהגנת הגוף מפני מחלת האלצהייר. כך מצאו חוקרים מארה"ב.
החוקרים מצאו כי AGEs גורמים לשינויים מוחיים הדומים לאלו המתרחשים במחלת האלצהיימר וטרום-סוכרת.
AGEs המופיעים לרוב בריכוזים נמוכים בגוף, מצויים בריכוזים גבוהים במוצרי מזון מעובדים מהחי המוכנים בצורות הכוללות חום גבוה כגון גריל או ברביקיו.
החוקרים מצאו כי עכברים שצרכו את המזונות הללו הציגו רמות גבוהות של AGEs, אשר בין שאר השפעותיהם, מדכאים את רמות ה- sirtuin, או SIRT1, גורם מפתח בהגנת הגוף מפני מחלת האלצהיימר כמו גם מפני הסינדרום המטבולי, מצב טרום סוכרתי.
המחקר מציע כי הגבלת הצריכה של AGEs עשויה לסייע כנגד דמנציה הקשורה במחלת האלצהיימר, כמו גם נגד סוכרת
.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine