הקשר בין תזונה לבין מניעת סרטן ידוע כבר שנים, אולם מחקר שפורסם לאחרונה הראה שתזונה יכולה ממש לטפל בסרטן. חוקרים מאוניברסיטת גלזגו הראו כי דיאטה ללא חומצות האמינו סרין וגליצין האטה התפתחות לימפומה (סרטן בבלוטות הלימפה) וסרטן המעי אצל עכברים.
סרין וגליצין הן חומצות אמינו לא חיוניות, כלומר שהגוף יכול לייצר אותן בעצמו ולא חייב לצרוך אותן במזון. מתברר שהן קשורות באופן הדוק לחילוף החומרים (מטבוליזם) של מחלת הסרטן. תאי סרטן, מטבעם, עוברים תכנות מטבולי מחדש שמעניק להם יכולות גדילה ושגשוג גבוהות מאוד. לעמוד בקצב ההתחלקות המואץ, הם מגבירים את פעילותם של המסלולים השותפים לייצור אנרגיה, חלבונים, שומנים וחומצות גרעין, ולכן הם תלויים מאוד באספקת חומצות האמינו מהתזונה.
מאת ד"ר בת חן וולף