מחקר קוהורט מדנמרק מצא כי צריכה מתונה של שוקולד מפחיתה את הסיכון לפרפור פרוזדורים.
שיעורי ההיארעות של פרפור פרוזדורים הושוו בקרב 55,000 הנבדקים (גילאים 50-64) שהשתתפו ב- Danish Diet, Cancer, and Health Study, תוך התייחסות לשיעורי ההיארעות בקרב כלל האוכלוסייה הדנית.
הנבדקים מילאו שאלונים בנוגע לתדירות הצריכה של מזונות שונים והחוקרים מצאו כי בהשוואה לצריכה מתונה של שוקולד (פחות ממנה אחת בחודש), צריכה תדירה יותר הייתה קשורה בהפחתה בסיכון לפרפור פרוזדורים לאורך 14 שנות המעקב – כך נמצא כי צריכה של 1-3 מנות/חודש הייתה קשורה עם יחס סיכון של 0.9, מנה אחת/שבוע עם יחס סיכון של 0.83, 2-6 מנות/שבוע עם יחס סיכון של 0.8, ומנה אחת ומעלה ליום עם יחס סיכון של 0.84, ממצאים דומים הודגמו בקרב גברים ונשים (מנה הוגדרה כ- 29 גרם).
ההודעה הועברה ע"י משרד הבריאות