ניתוח מקיף של מעל ל-100 מחקרים מגלה כי אספרטיים, ככל הנראה, אינו משנה את רמות הגלוקוז או ההורמונים בדם, ממצאים המאתגרים את ההנחות בנוגע לסיכונים המטבוליים של החומר.
סך הכול נכללו בניתוח 101 מחקרים, שדיווחו על ההשפעה של אספרטיים לבד או בשילוב עם חומרים אחרים.
כאמור, נמצא כי לאספרטיים לא הייתה כל השפעה על רמות הגלוקוז בדם, זאת בהשוואה לפלסבו או לממתיקים מלאכותיים אחרים. כמו כן, רמות הגלוקוז בדם היו נמוכות יותר לאחר הצריכה של אספרטיים, בהשוואה לצריכת סוכרים או פחמימות אחרות. בנוסף, אספרטיים לא השפיע על רמות האינסולין בדם, וכמו כן רמות האינסולין היו נמוכות יותר לאחר צריכת האספרטיים, זאת בהשוואה לצריכת סוכרים או פחמימות אחרות.