יתכן כי מטופלים יצלצלו אליך על מנת לשאול לגבי מחקר המראה כי השימוש בטלפונים סלולאריים למשך כשעה עשוי להשפיע על המטבוליזם של הגלוקוז באזורי המוח הקרובים לאנטנת הטלפון. המחקר פורסם בכתב העת JAMA.
טלפונים סלולאריים הוצמדו לשתי האוזניים של כ- 50 אנשים בריאים למשך 50 דקות בשתי הזדמנויות שונות. בפעם הראשונה הטלפונים היו כבויים ובפעם השנייה רק הטלפון שהוצמד לאוזן הימנית הופעל, אך הקול הושתק בעוד שהטלפון השפיע הודעה מוקלטת.
המטבוליזם של הגלוקוז במוח, אשר נמדד על ידי בדיקת מיפוי באמצעות חומרים פולטי פוזיטרונים (positron emission tomography) היה גבוה משמעותית באזורי המוח הקרובים לאנטנת הטלפון שהופעל.
המטבוליזם הכללי של הגלוקוז במוח לעומת זאת, היה דומה הן כאשר נעשה שימוש בטלפון פועל והן כאשר נעשה שימוש בטלפון כבוי.
מחברי המחקר סיכמו ואמרו כי לא ברור מהן ההשלכות הקליניות של הממצאים הללו.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine
