ביותר מ-16% מהדגימות של פירות, ירקות ועשבי תיבול מצא משרד הבריאות חריגות מהתקן הישראלי, ורק ב-28% לא היו כלל שאריות של חומרי הדברה ■ משרד החקלאות: לפי בדיקותינו, יש מגמת ירידה בחריגות בשימוש בחומרי הדברה; לא כל חריגה מקורה בחקלאות בארץ.
קיים "צורך דחוף בצמצום השימוש בחומרי הדברה בישראל" — כך מסכמים במשרד הבריאות את הממצאים בדו"ח שחובר במשרד, ובוחן את הימצאותן של שאריות חומרי הדברה במזון. במשרד התמקדו בפירות, ירקות ועשבי תיבול, ואיתרו ערכים גבוהים במיוחד של חומרי הדברה.
במשרד בדקו ב-2023-2021 יותר מ-3,500 דגימות, שכ-75% מהם של פירות, ירקות ועשבי תיבול. הממצאים מדאיגים במיוחד: ביותר מ-16% נמצאו חריגות מהתקן הישראלי בכמות חומרי ההדברה, ורק ב-38% מהדגימות לא נמצאו כלל שאריות של חומרי הדברה. הממצאים האלה ממשיכים מגמת עלייה בהימצאות שאריות של חומרי הדברה מהעשור האחרון; ב-2016 נמצאו חריגות רק ב-7% מהדגימות, ואילו 47% מהדגימות היו נקיות מחומרי הדברה.
מאת: סימי ספולטר
מאת: THE MARKER