פעוטות בבריטניה צורכים כמחצית מהקלוריות שלהם ממזונות אולטרה מעובדים, ושיעור זה אף עולה ל-59% בגיל 7 שנים. אלה ממצאיו של מחקר חדש, שפורסם בכתב העת האירופאי לתזונה.
הממצאים מתבססים על מידע, שנאסף מכ-2600 ילדים, שנולדו בבריטניה בשנים 2007-2008, אשר הוריהם תיעדו את תזונתם לאורך 3 ימים.
המזונות האולטרה מעובדים הנפוצים ביותר שנצרכו על ידי הפעוטות בגיל 21 חודשים היו יוגורט בטעמים ודגני בוקר מלאים, מוצרים הנחשבים לעיתים כבריאים. עד גיל 7 שנים, המזונות האולטרה מעובדים הנפוצים ביותר היו דגני בוקר מתוקים, לחם לבן ופודינג.
מזונות אולטרה מעובדים מיוצרים באופן תעשייתי, ומכילים מרכיבים שאינם נפוצים בבישול הבייתי, כגון חומרים ממתיקים, צבעי מאכל וחומרים מתחלבים.