מחקר חדש, שפורסם בכתב העת Cell Metabolism, מראה כי מטבוליטים, המיוצרים על ידי מיקרוביום המעי, משפיעים על הקשר שבין צריכת משקאות ממותקים והסיכון לסוכרת. החוקרים מצאו הבדלים במיקרוביוטה ובמטבוליטים במחזור הדם של נבדקים עם צריכה גבוהה של משקאות ממותקים.
השינוי בפרופיל המטבוליטים, שנצפה קרב צרכני המשקאות הממותקים, היה קשור עם סיכון מוגבר לפתח סוכרת במהלך 10 השנים הבאות.
היות שחלק מהמטבוליטים הללו מיוצרים על ידי חיידקי המעי, ממצאים אלו מציעים כי המיקרוביוטה עשויה להשפיע על הקשר שבין צריכת משקאות ממותקים לבין תחלואה בסוכרת.
משקאות ממותקים מהווים את המקור העיקרי לסוכרים מוספים בדיאטה של מבוגרים אמריקאיים בשנים 2017-2018 מבוגרים אמריקאיים צרכו בממוצע 34.8 גרם של סוכרים מוספים מידי יום מצריכת משקאות ממותקים.