מחקר חדש מגלה כי אבקת תמצית של ג'ינסנג אדום משפרת את השליטה הגליקמית והרגישות לאינסולין בקרב מבוגרים עם טרום סוכרת, ובכך מציע חלופה טבעית לשליטה על רמות הסוכר בדם.
המחקר כלל 98 נבדקים עם טרום סוכרת, שחולקו בצורה אקראית לקבוצת המחקר, שקיבלה אבקת תמצית של ג'ינסנג אדום במינון 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 12 שבועות, ולקבוצת הביקורת שקיבלה פלסבו. משתתפי המחקר נבדקו בתחילת המחקר ולאחר 12 שבועות למשתנים שונים, הקשורים לשליטה גליקמית, כולל רמות הגלוקוז בצום, מבחן העמסת סוכר, רמות המוגלובין מסוכרר, עמידות לאינסולין ורמת הורמונים מטבוליים.
החוקרים מצאו כי נטילת התמצית הובילה לשיפור מובהק סטטיסטית ברמות הגלוקוז בצום, ברמות ההמוגלובין המסוכרר, ובתוצאות מבחן להעמסת סוכר.