במחקר נכללו 105 נבדקים שטופלו במרפאת אף אוזן גרון ודיווחו על שיבושים ביכולת לטעום מתוק, חמוץ, מלוח או מר, יותר משלושה חודשים לאחר שחלו בקורונה.
המטופלים עברו מספר בדיקות לבחינת חוש הטעם והריח. יותר ממחצית מהנבדקים שדיווחו על בעיות בתחושת הטעם הבסיסית למעשה נמצאו כבעלי חוש טעם תקין במבחנים שנערכו. אף על פי כן, בדיקת חוש הטעם אבחנה פגיעה – אובדן חוש הטעם הבסיסי – בקרב 42% מהנבדקים.
יתכן כי קשריות הטעם של חלק מהנבדקים נפגעו פשוט כתוצאה מגילם, אך אפילו לאחר תקנון למשתנה הגיל, 29% מהנבדקים נמצאו כבעלי פגיעה בחוש הטעם כתוצאה מתחלואה בקורונה.