סקירה חדשה מתארת את יתרונות הצריכה של פרה-ביוטיקה ופרוביוטיקה, לשיפור הבריאות הקרדיווסקולארית ובריאות הכליות.
בעוד שידוע, כי דיאטה פרודלקתית קשורה עם עלייה בסיכון למחלת עורקים היקפית בקרב מבוגרים בארה"ב, נבחנות סברות כי תזונה עשויה להשפיע באופן חיובי על הסיכונים הללו.
באופן כללי, נמצא כי תזונה, בדגש על פרוביוטיקה ופרה-ביוטיקה, משפרת את בריאות הכליות ואת הבריאות הקרדיווסקולארית. אף על פי כן, יש צורך במחקרים נוספים, שיסבירו את המנגנונים ואת התהליכים הביולוגיים, העומדים בבסיס השיפור שנצפה.
הממצאים עשויים לסייע לפיתוחם של טיפולים מותאמים אישית למניעת מחלות לב וכליה.
המיקרוביוטה במעי מעורבת בתהליכים רבים ומגוונים בגוף האדם, וככל הנראה טיפולים, המתמקדים באותה מיקרוביוטה הם אף בעלי השפעה על מערכות גוף אחרות.