סקירה חדשה, שפורסמה בכתב העת "חומרי תזונה", בחנה את הראיות, התומכות במתן תוספים של adzuki bean למניעה ולטיפול בסוכרת מסוג 2.
adzuki bean הינה קטנייה עם אינדקס גליקמי נמוך, ולכן ייתכן כי היא עשויה להוות תוספת מועילה לדיאטה של סוכרתיים. לקטנייה מספר מרכיבים ביואקטיביים, וכמו היא מכילה חלבונים, פוליפנוליים ופוליסכרידיים.
החוקרים ערכו סקירה של הספרות המדעית הקיימת, על מנת לחפש מחקרים, שנערכו בבני אדם, בחיות ניסוי ובתרביות תאים, בשפה האנגלית, המתארים את השפעת הקטנייה על סוכרת מסוג 2, תוך התמקדות בשני גורמים עיקריים – השמנה ודיסליפידמיה.
החוקרים סיכמו וציינו כי קיימות ראיות, המעידות שהקטנייה משפיעה באופן דומה, או אף טוב יותר, על מחלת הסוכרת מסוג 2, בהשוואה לטיפול תרופתי או להיענות לדיאטה עם אינדקס גליקמי נמוך. אף על פי כן, יש צורך במחקרים נוספים שייערכו בנושא.