צריכת קינמון עשויה למנוע התפתחות סוכרת בקרב מטופלים המצויים בסיכון לתחלואה. אלו ממצאיו של מחקר שנערך באוניברסיטת קליפורניה, ופורסם בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית.
במחקר השתתפו 18 נבדקים מבוגרים עם עודף משקל או השמנה וטרום סוכרת. הנבדקים חולקו לשתי קבוצות, כאשר מחצית אחת קיבלה קפסולות קינמון, והמחצית השנייה קיבלה פלסבו.
החוקרים עקבו אחר רמות הגלוקוז בדם של הנבדקים באופן רציף, ומצאו כי רמות הגלוקוז היו נמוכות יותר באופן עקבי ומובהק סטטיסטית בקרב הנבדקים מקבוצת המחקר, בהשוואה לנבדקים מקבוצת הפלסבו.
החוקרים הציעו כי קינמון משפיע על המיקרוביום של המעי, ובכך ייתכן ואף משפיע על רמות הגלוקוז בדם.