מחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת JAMA Network Open, התבסס על קוהורט פרוספקטיבי גדול, על מנת לבחון את הקשר בטווח הארוך שבין צריכת שמן זית ודמנציה.
הקוהורט כלל כ-92 אלף מבוגרים אמריקאים, וגילה כי צריכה של 7 גרם ומעלה שמן זית ליום, קשורה עם הפחתה של 28% בשיעור מקרי התמותה הקשורים לדמנציה, וזאת בהשוואה לנבדקים שנמנעו מצריכה של שמן זית.
ממצאי המחקר החדש מדגישים את חשיבות הדיאטה, ואת השפעתה על דעיכה קוגניטיבית ותמותה הקשורים לגיל. הממצאים מציעים כי צריכה יומיומית של שמן זית עשויה להוות אסטרטגיה יעילה למניעת דמנציה, ולהפחתת הסיכון לתמותה הקשורה לדמנציה בקרב מבוגרים אמריקאים.