סקירה חדשה ומטה אנליזה, שפורסמה בכתב העת "התפתחויות עדכניות בחקר התזונה", דנה במודל, מבוסס מחקרים אפידמיולוגיים, שבחן את הקשר בין צריכת מזונות שונים ותחלואה, כולל תמותה מכל סיבה, סוכרת מסוג 2 ותחלואה קרדיווסקולארית.
בניתוח הסופי נכללו 34 מחקרים. לאחר תיקנון למשתנים מתערבים, גורמים דמוגרפיים והיסטוריה רפואית, נמצא כי צריכת מוצרי חלב שונים אינה משנה באופן מובהק סטטיסטית את הסיכון לתחלואה. אף על פי כן, החלפת מוצרי חלב בבשר אדום ובשר מעובד הגבירה את הסיכון לתחלואה, בעוד שהחלפת מוצרי החלב בדגנים מלאים ובשמן זית שיפרה את הפרוגנוזה בטווח הארוך.
ממצאי המחקר מפריכים את ההיפותזה, הנוגעת למוצרי חלב בריאים, ומדגישה את השפעת משטר הדיאטה על הסיכון לתחלואה.