מחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת JAMA, בחן את היתרונות הפוטנציאליים של דיאטה מבוססת מזון מן הצומח על הסיכון לגאוט.
המחקר שנערך בארה"ב התבסס על שתי תקופות מעקב, שנערכו בין השנים 1986-2012 ו-1984-2010. כל הנבדקים היו ללא גאוט בתחילת המחקר.
המחקר כלל כ-123 אלף נבדקים מעל לגיל 50 (ממוצע). לאורך מעקב של כ-2.8 מיליון שנות אדם, אבחנה של גאוט תועדה בקרב 2700 איש.
דיאטה בריאה מבוססת מזון צמחוני הפחיתה את הסיכון לגאוט ב-20%, בעוד שדיאטה לא בריאה הגבירה את הסיכון ב-17%.
צריכת דגנים מלאים, תה, קפה ומוצרי חלב הייתה קשורה עם הפחתת הסיכון, ומנגד, צריכת מיצי פירות ומשקאות ממותקים העלתה את הסיכון.