מחקר חדש, שפורסם בכתב העת לתזונה, בדק האם צריכת יוגורט, המכיל חיידקים פרוביוטיים ודבש, משפיעה על תפקודי המעי, על הקוגניציה ועל מצב הרוח בקרב מבוגרים.
המחקר תוכנן כמחקר אקראי מסוג מקרה-ביקורת. ההתערבות ארכה שבועיים, וכללה צריכת יוגורט, המכיל פרוביוטיקה ודבש, כאשר קבוצת הביקורת צרכה יוגורט ממותק. נאספו דגימות צואה לבחינת המגוון המיקרוביאלי, קפסולות ג'לטין, המכילות מזון צבוע ביוד שימשו למדידת זמן המעבר במעי, ושאלונים מתוקפים שימשו להערכת התפקוד הקוגניטיבי ומצב הרוח.
החוקרים מצאו כי יוגורט, המכיל חיידקים פרוביוטיים ודבש, מעשיר את רמות החיידקים הפרוביוטיים במעי, אך אינו משפיע על פרמטרים in vivo של תפקוד מערכת העיכול, כגון זמן מעבר החומרים במעיים, כמו גם על התפקוד הקוגניטיבי או מצב הרוח.