המחקר ניתח את התכולה התזונתית של שלוש דיאטות דלות בפחמימות, אשר סיפקו 20, 40 ו-100 גרם של פחמימות מידי יום.
החוקרים מצאו כי הדיאטות הדלות בפחמימות סיפקו את רמות חומרי התזונה המומלצות פר יום, כמו גם את רמות הסיבים ומיקרו חומרי התזונה, המומלצות למבוגרים אמריקאיים. יתר על כן, הממצאים מעידים כי אותן דיאטות, לא רק שעומדות בהמלצות, אלא אף עולות על כמויות חומרי התזונה החיוניים, המומלצות בקרב אוכלוסיות ספציפיות, בעיקר נשים בגילאים 31-50.
המחקר אף מדגיש את חשיבות השמירה על היחסים בין חומצות השומן אומגה 6 ואומגה 3, ובין הנתרן והאשלגן, יחסים הנשמרים בקרב הדבקים בדיאטות. שמירה על אותם יחסים מתאימים ממלאת תפקיד קריטי בהפחתת הסיכון למחלות כרוניות, כגון מחלות קרדיווסקולאריות.