אנשים, שנחשפו לרמות ארסן בגבול או מעל לגבול המוגדר על ידי ה-EPA אף הדגימו סיכון גבוה ב-42% ללקות במחלות לב איסכמיות, כאשר אפילו חשיפה מתונה הגבירה את הסיכון ב-20%.
המחקר, שפורסם בכתב העת "פרספקטיבות בבריאות הסביבה", בחן את יחסי הגומלין שבין חשיפה ממושכת לארסן לא אורגני במי השתייה ובין הסיכון למחלות לב איסכמיות, מצב הנגרם מהפחתת אספקת הדם לשריר הלב, לרוב כתוצאה מהצרות של העורקים הכליליים, בקרב נשים מקליפורניה.
כ-48% מהנבדקות נחשפו לרמות ממוצעות של ארסן, בעוד שהשאר נחשפו לרמות גבוהות יותר במהלך השנים 1993-2001.
החוקרים מצאו כי הסיכון למחלות לב איסכמיות גדל על רקע חשיפה לרמות גבוהות של ארסן במי השתייה, וזאת בהשוואה לחשיפה לרמות נמוכות.