צריכה גבוהה של חלבון מהצומח, וצריכה נמוכה של חלבון מהחי קשורות עם סיכון מופחת לתחלואה קרדיווסקולארית ולתחלואה בעורקים הכליליים, אך לא לשבץ. אלו ממצאיו של מחקר קוהורט פרוספקטיבי, שפורסם בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית.
לאורך מעקב של 30 שנה עלה היחס בין צריכת חלבון מהצומח ומהחי מ-0.36 ל-0.50. ביחס לצריכה הקלורית הכללית, נצפתה הפחתה של חלבונים מהחי מ-13% ל-11%, בעוד שנצפתה עלייה בצריכת החלבונים מהצומח מ-5% ל-6%.
באופן כללי, הפחתה בסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית ולמחלות בעורקים הכליליים, אך לא שבץ, הייתה קשורה עם עלייה ביחס הצריכה של חלבונים מהצומח, בהשוואה לחלבונים מהחי. לא ניתן היה לקבוע את היחס האופטימלי בין צריכת שני החלבונים, לצורך הפחתת הסיכון לתחלואה.