מחקר חדש, שפורסם בכתב העת Journal of Affective Disorders ונערך באוסטרליה, בחן את יחסי הגומלין שבין דיאטה ודיכאון בקרב נשים בשתי נקודת זמן: 2003 ו-2009.
ממצאי המחקר מעידים כי בעוד שסוג הדיאטה לא היה קשור באופן מובהק עם תסמיני דיכאון, איכות הדיאטה (מזון טרי בהשוואה למזון מעובד) נמצאה בקורלציה חלשה אך מובהקת סטטיסטית עם תסמיני דיכאון, כאשר דיאטות באיכות גבוהה הפחיתו באופן כללי את התסמינים הללו.
הקוהורט כלל כ-9000 נשים בגיל 33.7 בממוצע, בתום תקופת המחקר. בשנת 2003 הנשים חולקו על בסיס הדיאטה שלהם – דיאטה צמחונית או דיאטה לא מוגבלת.
דיאטה צמחונית הייתה קשורה עם ציון איכותי נמוך יותר ו-BMI נמוך יותר בשתי נקודות הזמן. תסמיני דיכאון היו נפוצים יותר על רקע דיאטה צמחונית, בהשוואה לדיאטה לא מוגבלת.