חוקרים צרפתיים דיווחו לאחרונה ב- American Journal of Clinical Nutrition כי חודשיים של שימוש בתוספים של שמן דגים הביאו לירידה במשקל ב-atherogenic markers בנשים החולות בסוכרת מסוג 2.
המחקר, בדק 27 נשים עם סוכרת סוג 2 ובלי hypertriglyceridemia שחולקו רנדומלית לקבלת 3 מ"ג שמן דגים או פלסבו פעמיים ביום למשך חודשיים.
בסוף תקופת המחקר, ה- BMI וצריכת האנרגיה לא השתנו וכמו כן רגישות התאים לאינסולין היתה דומה בשתי הקבוצות אך מנגד, ה-total fat mass וה- subcutaneous adipocyte diameter היו נמוכים יותר בקבוצת המחקר מאשר בקבוצת הביקורת.
החולים שנטלו שמן דגים הציגו רמות נמוכות יותר של טריגליצרידים, יחס טוב יותר בין טריגליצרידים ו- HDL ורמות נמוכות יותר של plasminogen activator inhibitor-1) PAI-1). כמו כן נמצאה בקרב נוטלי שמן הדגים רמה נמוכה יותר של תת קבוצה של גנים הקשורים בדלקת ומצויים ברקמת השומן.
החוקרים מסכמים ואומרים כי חולי סוכרת מסוג 2 יכולים לקחת רמות מתונות של שמן דגים (1.8 מ"ג ליום), רמות אלו לא ישפיעו על השליטה הגליקמית או על הרגישות לאינסולין אך יסייעו להפחתת ההשמנה ולהפחתתם של שינויים דלקתיים שונים.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine