חשיפה מכוונת ומתונה של ילדים אלרגיים לביצים באמצעות אכילת ביצה אפויה כמו זו המצויה בעוגה, עשויה לעזור להם להתגבר על האלרגיה לביצים. ממצאי מחקר זה יתפרסמו ב-Journal of Allergy and Clinical Immunology הקרוב.
המחקר כלל 94 ילדים (ממוצע גילים 24 חודשים) שקיבלו בהדרגה כמות הולכת וגדלה של עוגה המכילה ביצים. 90% מהילדים היו מסוגלים לאכול את העוגה ללא סימפטומים 6 חודשים לאחר החשיפה לעוגה. הילדים נבדקו ע"י אכילת ביצה שלא חוממה לאותה טמפ' כמו בעוגה, ו- 95% לא הראו שום תגובה אלרגית. ממצע זה מצביע כי ניתן להתגבר על אלרגיה לביצים ע"י חשיפה מכוונת והדרגתית לביצה.
לידיעה >>
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine