במחקר שלאחר המוות שנערך בחולי אלצהיימר, נמצא כי חולי סוכרת שטופלו הן באינסולין והן בתרופות היפוגליקמיות פומיות הציגו רמה נמוכה יותר של משקעי neuritic plaque וזאת בהשוואה לחולי סוכרת אחרים ולאנשים ללא סוכרת.
על פי מחברי המאמר שפורסם במגזין Neurology, מחקרים רבים הראו בעבר כי סוכרת מסוג 2 הינה גורם סיכון למחלת האלצהיימר, אך הקשר שבין סוכרת ואלצהיימר אינו כה ברור למעשה.
המחקר הנוכחי, ניסה לבצע ניתוח של neuritic plaques ושל neurofibrillary tangles בדגימות מוח שנלקחו מ- 124 חולי סוכרת ומ- 124 אנשים ללא סוכרת.
בקבוצת חולי הסוכרת היו 29 חולים אשר מעולם לא נטלו תרופות נגד סוכרת, 49 חולים אשר טופלו באינסולין בלבד, 28 חולים שטופלו בתרופות אחרות מאינסולין ו- 18 חולים שטופלו בשילוב של אינסולין ותרופות פומיות.
החוקרים מצאו כי הקבוצה שטופלה בשילוב התרופות הציגה צפיפות נמוכה יותר שלneuritic plaque וזאת ביחס לשאר הקבוצות.
מנגד לא נמצא כל הבדל ב- neurofibrillary tangles בין הקבוצות השונות.
החוקרים סיכמו ואמרו כי המחקר מראה בבירור שנטילת שילוב של אינסולין ותרופות פומיות להורדת רמת הסוכר, מפחית משמעותית את צפיפותו של ה- neuritic plaque וכי יש לשקול ממצאים אלו בכובד ראש כאשר מתייחסים לאתיולוגיה של נוירופתיות המושפעות ממשקעים של amyloid-beta.
הידיעה הועברה ע"י חנה מרכוס מערכת PharmaLine