הפחתת כמות המלח מקטינה את הסיכון להתפתחות מחלות קרדיווסקולאריות ותמותה ב-25%. זוהי מסקנת החוקרים במחקר שהתפרסם בשבוע שעבר ב-.British Medical Journal (BMJ)
מטרת המחקר הייתה לבחון את השפעת ההפחתה של המלח על הסיכוי להתפתחות מחלות קרדיווסקולאריות במעקב אחר חולים 10-15 שנים לאחר סיום שני הניסויים1 TOPH שנערך בין השנים 1987-1990 ו-2- TOPH שנערך בין השנים 1990-1995
העובדה כי עודף מלח עלול להעלות לחץ דם וכתוצאה מזה להגביר את הסיכון למחלות קרדיווסקולאריות איננה חדשה, אולם זו פעם ראשונה שיש בידינו הוכחות שהורדת כמות המלח בין 25%-35% כלומר מכ-10 גר' לכ-7 גר' ביום מפחיתה את התפתחות של מחלות קרדיאליות עתידיות בטווח של 10-15 שנים. ההפחתה בכמות המלח איננה גדולה במיוחד, אולם הפחתת הסיכון להתפתחות מחלות לב היא מאוד משמעותית.
לידיעה >>
קישור נוסף >>
הידיעה הועברה ע" מערכת Pharmaline NewsLetter