דיאטה לקויה מהווה גורם סיכון עצמאי לאירועים קרדיווסקולאריים בקרב מטופלים עם מחלה בעורקים הכליליים או בעורקים ההיקפיים. אלו מסקנותיו של מחקר חדש, שפורסם בכתב העת האירופאי לקרדיולוגיה מניעתית.
החוקרים מקנדה בחנו את יחסי הגומלין בין דפוסי הדיאטה והסיכון להישנות של אירועים קרדיווסקולאריים או לתחלואה בגפיים בקרב מטופלים עם מחלת בעורקים הכליליים או ההיקפיים.
הניתוח כלל כ-26 אלף נבדקים מ-33 מדינות.
החוקרים מצאו כי שיעור האירועים הלא רצויים עמד על 6.3% בקרב נבדקים עם דיאטה לקויה, זאת בהשוואה ל-4.2% בקרב נבדקים עם דיאטה תקינה.
"ממצאי המחקר מעידים כי איכות הדיאטה חשובה ובעלת השלכות גלובאליות", כך סיכמו עורכי המחקר.