מחקר חדש שפורסם לאחרונה בחן את יחסי הגומלין בין דפוסי הדיאטה ובין סימפטומים של דיכאון או חרדה.
ממצאי המחקר מעידים, כי צריכה מוגברת של חמאה, סוכרים מוספים וקינוחים מבוססי חלב קשורה עם היארעות סימפטומים נפשיים. כמו כן נמצא כי התסמינים היו חמורים יותר על רקע צריכה מופחתת של פירות וירקות טריים.
החוקרים פיתחו מודל סטטיסטי, על מנת לאפיין דפוסי דיאטה עיקריים, ועל מנת להעריך באופן הוליסטי את הקשר שבין הרגלי הדיאטה והבריאות הנפשית.
המדגם כלל כחצי מיליון נבדקים ממסד נתונים בריטי בגילאים 37-73 שנים. המעקב נערך בין השנים 2006 עד 2010.
הניתוח הסופי כלל 157 אלף נבדקים, כאשר דיכאון וחרדה הוערכו באופן נפרד.
המידע התזונתי נאסף באמצעות כלי מקוון, שבחן את תדירות הצריכה של 206 מזונות ו-32 סוגי משקאות.