מחקר חדש בחן את הקשר שבין הדיאטה של האם, בדגש על צריכת משקאות קלים או אספרטיים במהלך ההיריון, ובין הסיכון לאוטיזם של היילוד.
המחקר נערך בין השנים 2011-2014 באוניברסיטת טקסס, וכלל כ-21 אלף נבדקים, שאובחנו עם הפרעות על הספקטרום האוטיסטי והוריהם. 356 ילדים – 235 עם הפרעות על הספקטרום האוטיסטי ו-121 מקרי ביקורת השתתפו במחקר.
האימהות נשאלו בנוגע להרגלי הדיאטה שלהן במהלך ההיריון וההנקה, ובעיקר על הצריכה של משקאות קלים דיאטטיים וממתיקים מלאכותיים.
יחסי הסיכויים הדגישו את הקשר שבין חשיפה מוקדמת לממתיקים מלאכותיים וחומרת האבחנה של הפרעות על הספקטרום האוטיסטי, בעיקר בקרב בנים.
בנים עם אוטיזם הדגימו סיכוי גבוה פי 3 להיחשף לממתיקים מלאכותיים במהלך ההיריון, כאשר קורלציה דומה לא נצפתה בקרב בנות עם הפרעות על הספקטרום האוטיסטי.