מחקר חדש שפורסם לאחרונה בדק שני יינות אדומים, העשויים מזן הענבים Zweigelt הגדל ביפן.
נבדקו שנות הבציר 2015-2018, על מנת להעריך את השפעת הצריכה על התפקוד הווסקולארי ועל תפקוד טסיות הדם בקרב גברים בריאים.
הנבדקים, שהיו בגילאים 50-70 שנים, עברו בתחילת המחקר הערכה כללית לתפקוד הווסקולארי. לאחר מכן נערכה חלוקה אקראית של הנבדקים, כאשר קבוצת המחקר צרכה את היינות האדומים, וקבוצת הביקורת צרכה מיץ ענבים. 2-4 שעות לאחר צריכת המשקאות נמדד שוב התפקוד הווסקולארי.
החוקרים מצאו כי צריכה חד פעמית של היינות הפחיתה באופן משמעותי את קשיחות העורקים בקרב הגברים, כאשר צריכת יינות מבציר 2018 הביאה להשפעה המובהקת ביותר.