מחקר חדש, שפורסם בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית, בחן את ההיפותזה, כי צריכה גבוהה של גלוטן בגילאי הילדות מעלה את הסיכון להתפתחות צליאק.
במחקר נבחנו דפוסי הדיאטה בגילאים 9-24 חודשים והשפעתם על התפתחות צליאק בקרב נבדקים עם מועדות גנטית למצב.
נכללו כ-6600 ילדים משבדיה, גרמניה ופינלנד. תועדו דפוסי הדיאטה לאורך 3 ימים בגילאים 9, 12, 18 ו-24 חודשים, ונמצא כי דפוס הדיאטה בשנתיים הראשונות של החיים השפיע באופן מובהק סטטיסטית על הסיכון לצליאק, וזאת ללא קשר לצריכת גלוטן. באופן ספציפי, צריכת חיטה, מיצים, שומן מהצומח ובשר מעובד היו קשורים עם סיכון מוגבר לאבחנה של צליאק.