מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "תזונה ותפקוד", ונערך על ידי חוקרים מאירופה, בחן את השפעתן של תמציות טבעיות על רמות הסוכר בדם ועל השליטה הגליקמית.
ממצאי המחקר מעידים כי בעוד שענבי שועל (blackcurrant) מורידים את רמות הגליקמיה מייד לאחר ארוחות, מינונים גבוהים יותר אינם יעילים יותר ממינונים נמוכים, וכי סיבי הפרי אינם משפרים את ההשפעה הנצפית.
במסגרת המחקרים נאספו דגימות דם בנקודות זמן שונות בין 10 דקות ועד שעתיים לאחר הצריכה. הנבדקים אף מילאו שאלונים, שעסקו במצב הרוח שלהם וברמות הסיפוק העצמי.
למרות הממצאים המבטיחים הזהירו החוקרים מפני הכללת הממצאים על כלל האוכלוסייה, לאור העובדה שבמחקר נכללו אנשים בריאים בלבד.