מחקר חדש, שפורסם בכתב העת של האיגוד הברזילאי לרפואת ילדים, בחן את השפעתן של דיאטות הימנעות בקרב ילדים עם אלרגיה למזונות שונים, תוך הדגשת הצורך בעיסוק רב מערכתי, התומך בתזונה נכונה ומתאימה.
החוקרים הדגישו מספר נקודות מפתח כדלהלן:
- על הדיאטה לכלול תחליפים, המכילים חלק או את כל חומרי ההזנה המצויים באלרגנים מהם על הילד להימנע.
- יש לשקול את השימוש בתחליפים לבישול, אשר עשויים שלא להכיל את אותם חומרי הזנה, לדוגמא, גבינות ממקור צמחי, העניות בחלבונים ובסידן בהשוואה לגבינות חלביות.
יש לציין כי ילדים אלרגיים רבים סובלים ממחסור בסידן, יוד, ברזל, ויטמין A ו-D, אבץ וסלניום.