סקירה חדשה, שפורסמה בכתב העת "חומרי תזונה", בחנה את המידע הקיים בנוגע לביו-מודולציה של רימונים על הפרעות מטבוליות.
מזה שנים רבות רימונים טבעיים משמשים לטיפול בזיהומים חיידקיים, סוכרת, השמנה והפרעות מטבוליות אחרות. החוקרים בחנו את המאפיינים הפרמקו-קינטיים, את הבטיחות ואת הזמינות הביולוגית של תרכובות מבוססות רימונים למניעת הפרעות מטבוליות, כגון סוכרת מסוג 2, השמנה, דיסליפידמיה ומחלות קרדיווסקולאריות.
באופן כללי, ממצאי הסקירה מעידים כי צריכת רימונים עשויה לסייע למניעת הפרעות מטבוליות, כגון היפרגליקמיה והיפרליפידמיה. אף על פי כן, המידע הקליני והפרמקו-קינטי אינו עקבי, וזאת לאור השונות בגורמים כגון אזור הגידול הגאוגרפי של הרימונים, אקלים הגידול, מאפייני הקרקע, הזמינות הביולוגית בפלסמה ושיקולים תזונתיים שונים.