מחקר חדש, שפורסם בכתב העת Obesity, בחן את הקשר הפוטנציאלי שבין דיאטות צמחיות והסיכון הגנטי להשמנה חולנית.
מחקר הקוהורט כלל כ-7000 נבדקים מבוגרים מקנדה עם BMI ממוצע של 26.7, והיקף מותניים ממוצע של 93 ס"מ.
לאחר מעקב של 6 שנים, 2260 נבדקים הוגדרו כבעלי השמנה חולנית, והחוקרים מצאו קשר מובהק סטטיסטית בין השמנה ובין ציון הסיכון הפוליגני ל-BMI גבוה ובין האינדקסים לדיאטות צמחיות.
ממצאי המחקר מעידים כי אנשים עם ציון סיכון גנטי גבוה להשמנה ייטיבו לעשות אם יפחיתו את צריכת הבשרים ומוצרים אחרים מהחי, וייטו לצרוך מזונות צמחיים.
החוקרים ציינו כי המחקר מבוסס על אוכלוסייה קנדית צרפתית, וכי יש צורך במחקרים נוספים על מנת לפרסם המלצות מבוססות אוכלוסיות ספציפיות אחרות.