מחקר חדש, שפורסם בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית, מראה כי צריכת חלבונים באמצע החיים עשויה לשפר את הסבירות להמשך חיים בריאים.
במחקר נכללו כ-50 אלף אחיות, שבשנת 1984 היו מתחת לגיל 60. נאסף מידע בנוגע לסגנון החיים ולהיסטוריה הרפואית בתחילת המחקר, ולאחר מכן מידי שנתיים. כמו כן נמדדה ההיארעות של 11 מחלות כרוניות משמעותיות: סרטן, סוכרת מסוג 2, אוטם שריר הלב, צורך בניתוח מעקפים או אנגיופלסטיקה, אי ספיקת לב עקב גודש, שבץ, אי ספיקת כליות, מחלות ריאה חסימתיות, פרקינסון, טרשת נפוצה וסקלרוזיס.
החוקרים מצאו כי צריכה גבוהה של חלבונים, ובעיקר חלבונים מהצומח, הפחיתה את השכיחות של אותן תחלואות בגילאים מבוגרים יותר.