ראיות עקביות מראות כי חשיפה מוגברת למזונות אולטרה מעובדים מעלה את הסיכון ל-32 בעיות בריאותיות, כולל תחלואה בסרטן, תחלואה חמורה בלב ובריאות, הפרעות נפשיות ומוות מוקדם.
הממצאים, שפורסמו בכתב העת BMJ, מעידים כי דיאטה עתירה במזונות אולטרה מעובדים עשויה להזיק למערכות גוף שונות, ומדגישים את הצורך לנקוט בצעדים, שמטרתם להפחית חשיפה דיאטטית למוצרים האלה ולהבנה טובה יותר של המנגנונים, באמצעותם הם מזיקים לבריאות.
מזונות אולטרה מעובדים, כולל מזון אפוי ארוז, חטיפים, משקאות, דגנים מסוכרים ומזונות מוכנים, המיועדים לחימום ואכילה, עוברים תהליכים תעשייתיים מרובים, ואף מכילים צבענים, חומרי טעם וריח ותוספים נוספים. המוצרים הללו אף נוטים להיות עתירי סוכר, שומנים ומלח, ודלים בוויטמינים ובסיבים תזונתיים.