ידוע כי כמויות גדולות של ליקריץ מעלות את לחץ הדם, וכעת מחקר חדש מראה כי אפילו כמויות קטנות של ליקריץ גורמות להשפעה דומה, כאשר נבדקים אשר הגיבו באופן המשמעותי ביותר אף הראו סימנים לעומס לבבי.
ליקריץ מופק מהצמח Glycyrrhiza. ידוע כי צריכת ליקריץ עשויה להעלות את לחץ הדם, וזאת כתוצאה מהחומר glycyrrhizic acid, המשפיע על מאזן הנוזלים של הגוף ועל אנזימים בכליות. הן האיחוד האירופי והן ארגון הבריאות העולמי סיכמו כי צריכת 100 מ"ג ליום של החומר הינה בטוחה עבור מרבית האוכלוסייה, אך יש לציין כי שיעור מסוים של האוכלוסייה צורך כמות גדולה מכך.
עורכי המחקר הנוכחי ניסו לבחון האם הסף המוגדר לצריכת ליקריץ הינו אכן בטוח.
28 גברים ונשים בגילאים 18-30 הונחו לצרוך ליקריץ או מוצר ביקורת. הליקריץ שקל 3.3 גרם, והכיל 100 מ"ג של החומצה, שהינה הכמות המוגדרת כבטוחה לצריכה יומיומית. הנבדקים התבקשו למדוד בעצמם את לחץ הדם שלהם בבית מידי יום, ובתום המחקר נערכה מדידה להורמונים שונים, למאזן המלחים ולעומס הלבבי.
"מצאנו כי צריכה יומית של ליקריץ, המכילה מינון של 100 מ"ג glycyrrhizic acid, מעלה את לחץ הדם בקרב צעירים בריאים, כמו גם את רמות ההורמונים רנין ואלדוסטרון, המבצעים רגולציה למאזן הנוזלים", כך סיכמו עורכי המחקר.