מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "חומרי תזונה", בחן כיצד הצריכה של חלבונים מהצומח משפיעה על רמתם של רכיבים תזונתיים חיוניים בקרב נבדקים אמריקאים.
במסגרת המחקר נותחה תזונתם של כ-20 אלף נבדקים מגיל 9 ומעלה, וזאת על מנת לבחון האם הגברת הצריכה של חלבונים מהצומח משפיעה על אספקתם של רכיבי תזונה חיוניים בדיאטה.
בקרב ילדים ומתבגרים בני 9-18 שנים, צריכת חלבונים מהצומח הביאה לירידה ברמות הסידן, האשלגן וויטמין ה-D, ולעלייה ברמות הנחושת והמגנזיום. בקרב מבוגרים בגילאים 19-50 שנים נצפתה ירידה ברמות הכולין, האבץ וויטמין B12 ,ולעלייה ברמות הנחושת, הברזל, המגנזיום והחומצה הפולית. בקרב מבוגרים מעל גיל 50 נצפתה ירידה ברמות הסידן, האבץ וויטמין A, ולעלייה ברמות הנחושת, המגנזיום, החומצה הפולית וויטמין C.