צריכת מזונות אולטרה מעובדים מעלה את הסיכוי לנדודי שינה בקרב מבוגרים, כך על פי מחקר, שניתח את דפוסי הדיאטה והשינה, ופורסם בכתב העת של האקדמיה לתזונה ודיאטה. המחקר מראה קשר מובהק סטטיסטית בין הצריכה של מזונות אולטרה מעובדים ובין נדודי שינה כרוניים, וזאת ללא קשר לסטטוס סוציו-דמוגרפי, לסגנון חיים, לאיכות הדיאטה ולמאפיינים הקשורים לבריאות הנפשית.
המחקר האפידמיולוגי כלל מעל ל-39 אלף מבוגרים מצרפת, המידע נאסף מידי 6 חודשים בין השנים 2013-2015, כאשר המבוגרים מילאו שאלוני דיאטה ודיווחו על מידע הנוגע לתסמינים של נדודי שינה.
נבדקים, שדיווחו על צריכה משמעותית יותר של מזונות אולטרה מעובדים, סבלו באופן משמעותי יותר מנדודי שינה. הקשר נצפה בשני המגדרים, אך הסיכון היה מעט גבוה יותר בגברים, בהשוואה לנשים.