מחקר חדש, שפורסם בכתב העת The Lancet, בחן את תפקידם של מזונות אולטרה מעובדים בקשר שבין צריכת מזונות ממקור צמחי ותחלואה קרדיווסקולארית.
המחקר כלל כ-119 אלף נבדקים בגיל 56 בממוצע, והחוקרים מצאו כי צריכה של מזונות לא אולטרה מעובדים ממקור צמחי הפחיתה את הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית. החלפת מזונות אולטרה מעובדים ממקור צמחי במזונות שאינם אולטרה מעובדים הפחיתה את שיעור ההיארעות של תחלואה קרדיווסקולארית ותמותה ב-7% וב-15%, בהתאמה.
ממצאי המחקר תומכים בהעשרת הדיאטה במזונות ממקור צמחי ומציעים לשקול את צריכתם של מזונות מעובדים, וזאת לצורך שיפור הבריאות הקרדיווסקולארית.
מחקרים שייערכו בעתיד יצטרכו לבחון את הפחתת הצריכה של בשרים אדומים ומזונות מן החי, בד בבד עם הימנעות מצריכת מזונות אולטרה מעובדים.